Älvevi 1 Gräs
3 juni 2022
18:45

Referat: Qviding FIF Vinröd - Älvängens IK

Efter ett lite uppehåll var det äntligen dags för match och matchen flyttades av Qviding pga studentfirande och pga planbrist fick vi spela matchen på hemmaplan vilket alltid är trevligare än nattmatcher nere i Göteborg. Med oss i bagaget hade vi med oss att det skulle bli en tuff utmaning då vi oftast haft svårt mot Qviding som är en tuff nöt att knäcka.
Nytt spelsystem skulle testas i skarpt läge och det föll mycket väl ut. Bättre stabilitet bakåt och framåt sprudlade det verkligen. I mitten av första halvlek hade vi tagit en stabil 3-1 ledning men från ingenstans var det kvitterat till 3-3 efter att vi varit alldeles för givmilda i eget straffområde. Men innan pausvilan kom ett viktigt 4-3 mål. Ett bra snack i pausvilan att vi måste komma närmare motståndarna och bli resolutare i försvarsspelet.
Det blir precis så, i andra halvlek skapar motståndarna inte mycket alls. Enda stora målchansen är väl egentligen en straffspark vid ställning 5-3 där Stefania räddar, oerhört viktig räddning. Mål där och det kunde bli darrigt.
Istället gör vi 6-3 vilket också blir slutresultatet. Vi kan väl konstatera att vi för att inte ha något eget spel (läktarexperternas utlåtande) skapar vi iallafall oerhört mycket klara målchanser. En totalt sett mycket fin insats av samtliga spelare. Det blir riktigt bra när vi spelar tillsammans som ett lag och vi är fortfarande obesegrade i högsta serien i Göteborg för flickor 2007 !

Qviding FIF-Älvängens IK 3-6 (3-4)
0-1 Amanda Westberg assist Alexandra Ionescu
0-2 Amanda Westberg